Behandeling – Onderzoek

Tijdens u bezoek aan onze praktijk krijgt u een uitgebreid podologisch onderzoek naar u voetproblemen. Dit onderzoek bestaat uit de volgende onderdelen:

Anamnese
De podoloog neemt samen met u uw voetproblemen, voorgeschiedenis en het verloop van u voetklachten door en noteert deze.

Functieonderzoek
De bewegingsmogelijkheden en de stabiliteit van uw gewrichten in voet en enkel worden getest. Heeft u ook klachten aan knieën, heupen en rug dan neemt de podoloog deze mee in het onderzoek.

Ganganalyse
Analyse van uw looppatroon met een camera. De podoloog bekijkt de afwikkeling en bewegingen van uw voeten, knieën, heupen en romp. Dit kan gecombineerd worden met een drukmeetplaat.

Houdingsanalyse
Met een 3D meting wordt uw houding gemeten. Een verkeerde stand van u voeten kan hogerop in uw lichaam klachten geven. Dit wordt met een 3D meting geanalyseerd.

Schoenadvies
In het onderzoek worden uw schoenen bekeken. De schoen moet passen bij uw voet en een eventuele inlegzool moet goed in de schoen passen. De schoen versterkt de werking van de zool. De podoloog kan u goed schoenadvies geven.

Behandelplan
Na afloop van het onderzoek krijgt u een deskundig advies. Wanneer de podoloog u kan helpen stelt hij een behandelplan op.

De kosten en mogelijkheden van vergoeding worden besproken.

Wanneer u toestemming geeft sturen we de rapportage van het onderzoek naar uw huisarts en eventueel andere disciplines.

Nacontrole
Na ongeveer 6 weken komt u langs voor een nacontrole. Tijdens dit bezoek bespreekt u of de zolen aan u verwachtingen voldoen. Mogelijk is er nog een kleine correctie nodig.