Behandeling - Onderzoek

Tijdens uw bezoek aan onze praktijk krijgt u een uitgebreid podologisch onderzoek naar uw voetproblemen. Dit onderzoek bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Stap 1: Anamnese/vraaggesprek
  Voor ieder podologisch onderzoek wordt er gestart met een uitgebreid vraaggesprek. Hier worden al je klachten in kaart gebracht en doorlopen we samen jouw medische voorgeschiedenis. Belangrijk is dat alle nodige medische informatie aan jouw podoloog wordt meegedeeld.
 • Stap 2: Functie onderzoek
  De bewegingsmogelijkheden en de stabiliteit van uw gewrichten in voet en enkel worden getest. Heeft u ook klachten aan knieƫn, heupen en rug dan neemt de podoloog deze mee in het onderzoek.
 • Stap 3: Loopanalyse met videoopname en electronische voetdrukmeting
  In ieder onderzoek zal er een loopanalyse uitgevoerd worden. Zo kan de beweging in de voeten geanalyseerd worden en de invloed naar knieen, heupen en rug in verband worden gebracht.
 • Stap 4: Voetmeting met de 3-D scanner
  Een 3-D scan van de voeten behoort tot de nieuwste technieken. Vanuit de biomechanica weten weten we dat alle gewrichten dus ook de knieen, heupen en rug optimaal functioneren vanuit de neutrale stand. Hieruit blijkt dat we bij een correctie moeten weten wat deze neutrale postitie is. Dit kan uitsluitend worden vastgelegd met een 3-D scan van de voeten. Met behulp van deze scan is het mogelijk om de inlegzool aan te meten die 100 % aansluit aan de voeten.
 • Stap 5: Welke schoen past bij mijn voeten.
  In het onderzoek worden steeds alle schoenen nagekeken. Zowel de winterschoenen, zomerschoenen, pantoffels, werkschoenen en sportschoenen. De schoenen kunnen aandeel zijn in de oorzaak van de klachten. Maar ook de slijtage en het patroon in uw schoenen is van belang. De schoen moet passen bij uw voet en een eventuele inlegzool moet goed in de schoen passen. De schoen versterkt de werking van de zool. De podoloog kan u goed schoenadvies geven.
 • Stap 6: Behandelplan
  Na afloop van het onderzoek krijgt u een deskundig advies. Wanneer de podoloog u kan helpen stelt zij een behandelplan op. De kosten en mogelijkheden van vergoeding worden besproken. Wanneer u toestemming geeft sturen we de rapportage van het onderzoek naar uw huisarts en eventueel andere disciplines.
 • Stap 7: Nacontrole
  Na ongeveer 6 weken komt u langs voor een nacontrole. Tijdens dit bezoek bespreekt u of de zolen aan u verwachtingen voldoen. Mogelijk is er nog een kleine correctie nodig.